Trådtyper 

Litt om de ulike trådtyper i butikken. Fargenummerne går igjen på all tråden, nummeret først viser trådfargen og tallet/bokstaven etter er butikken's koding for hvilken type tråd og størrelse det er.

Her er det nok litt delte meninger, men litt kort om de ulike.

Rayon 40wt den mest brukte tråden til maskinbroderi, er også ypperlig til applikasjoner og jeg bruker den også til quilting. Finne i sneller av 200m, 500m og 1000m (noen igjen av 780m en periode)

Rayon 30wt, noe tykkere enn 40wt. kan også benyttes til maskinbroderi, gjerne på design som ikke er så tett stingsatt. Flott til quilting og applikasjon. Sneller på 150m.

Cotton 30wt, en 100% bomullstråd kan brukes til maskinbroderi, flott til "redwork" design, ypperlig til quilting og applikasjon, 300m på snella

Cotton 12wt, 100% bomullstråd kan brukes til broderier som ikke er tett stingsatt, flott til redwork, kan være lurt å senke hastigheten når en broderer med denne. Helt super til quilting. 200m på snella.

Metallic tråd en effekt tråd som gir en flott skinnende effekt i broderiet. Husk metallic nål.  Sneller på 200m og noen farger i 500m.

Sliver en spesiell metallic tråd som er flat. Svært viktig med metallic nål. Sneller på 200m.

Glowy 40 en effekt tråd som absorberer ultra violet og sol lys og reflekterer det tilbake i mørket. Intensiteten av lyset avhenger av lengden den har blitt utsatt for sollys. Spennende å bruke på barnetøy. Garanti på 50 maskinvasker uten å redusert lyseffekt, sneller på 100m

Solar 40 en effekt tråd som endrer farge når den blir utsatt for ultraviolet lys eller sollys. Design brodert med denne tråden må strykes på vranga eller bruke strykeklut. Sneller på 100m.

Invisible en transparent tråd som er ideel om en ønsker en søm som ikek skal være så synlig, egner seg til quilting. Sneller på 200m

Undertråd / Bobbin er en tråd som er spesielt beregnet til undertråd ved maskinbroderi. Den er mye tynnere enn vanlig sytråd. Forskjellige str på sneller.

 

 

 

Slitte nåler

Nåler

Her kan du finne litt informasjon  om jungelen av nåler som er på markedet.
Nålene og tråden man bruker har mye og si for resultatet av arbeidet ditt. 
Nålen bør byttes etter hvert stort syprosjekt og før man går igang med ett nytt.

 

Ser man på en brukt symaskinnål etter noen timer søm vil den se slik ut og da kan man tenke seg at det kan skade stoffet man syr i.

Her kan du lese om de forskjellige Schmetznåler. Schmetz har også lansert en App med oversikt over nåler

På side 21 i Symagasinet kan du lese om Janome sine nåler

Nåløyet

Hvorfor skal du bruke forskjellige nåler til forskjellig tråd?

Som du ser på bildet til venstre så er det forskjell på nåløyet til de forskjellige type nåler. Dette har betydning for hvordan tråden slites når den løper gjennom nåløyet.

Her kan du se forskjellen på spissene på de forskjellige nålene og hvorfor det er viktig å bruke f.eks en stretch nål eller en ballpoint nål til strikkede stoffer. Den vik unngå å skjære over trådene i stoffet .