Embird Studio er selve stingsettingsprogrammet hvor man designer og lager egne broderimotiv eller applikasjoner.

 

Dette krever  øvelse, men er veldig morsomt. Du finner mange demovideoer/tutorials  på nett om hvordan du bruker programmet. Det er også FB lister med mange flinke stingsettere som man kan spørre om hjelp.

Studio består av to typer verktøy

Digitizing tool 
Dette er verektøy og mange typer sting slik at du lan lage de flotteste broderier av egne tegninger eller fra bilder du plukker ned fra nettet. Det er også mulig  lage automaitiske stingsettinger av bilder. Dette gir sjeden like bra resultat som ved manuell stingsetting, men kan være et alternativ.

Du kan lage store broderier på inntil 200x200 cm!!!

Designene er laget med vectorfiler, dette er et råformat som lar deg endre størrelsen på arbeidet ditt uten at det går ut over kvaliteten på tegningen.
Et vektordesign består av bare et objekt med informasjon om størrelse, farge, vinkler og stingtype og tetthet. Dette omdannes så til den broderifilen man ønsker.

Dette kan sammenlignes med et råformat på et bilde. Det kan også endres uten at kvaliteten forandres. Bit og JPg kan sammenlignes med broderifilformatet, og som blir dårligere jo mer man endrer på det. Lagre derfo alltid designet i EMB format før du konverter til broderiformat

Les mer om verktøyet her

 Smumato
Dette er et verktøy som lager broderifiler av fotografier. Dette krever noe øvelse, men er fantastisk morsomt når man får det til.Embroidery portrait made with Sfumato Stitch

Les mer her                                                tilbake til embird basic